Чет02272020

Последна промена08:46:00 PM

SCREEN

Cpanel

          

 
  • sileks
Back Вие сте на: Home Здравје Бидете убави со најквалитетните филери во „Д-р Баткоски“

Бидете убави со најквалитетните филери во „Д-р Баткоски“

Сподели

Најдобрите светски методи за подмладување и отстранување на недостатоци  од неодамна и во Охрид. 

 

Доктор Билјана Пецакова специјалист орален хируг,  од стоматолошкиот центар „Д-р Баткоски“,  е единствената стручна за употреба на популарните хијарулонски дермални филери во Охрид. 

Суштината на третманите со филери е да се надополни  количината на хијалурон кој со текот на времето се намамалува. На тој нaчин се постигнува пополнување и одтсранување на брчки. Дава природен и младешки изглед на лицето.

-Хијалуронските филери се составени од хијалуронска киселина која претставува природен полисахарид кој се наоѓа во човековото тело. Во поголеми количини се наоѓа помеѓу клетките на кожата што ? дава влажност, цврстина и волумен и ја прави мазна. Меѓутоа количината на хијалурон во кожата опаѓа со текот на годините, а посебно по 40. година. Иако е невозможно да се врати квалитетот и изгледот на кожата, можно е да се врати одредено количество на хијалуронска киселина што ќе ? даде свежина, мекост и младешки изглед.Најважно е да се нагласи дека хијалуронските филери овозможуваат задржување на природниот изглед на кожата. Иако ни се чини дека во 25. или 30. година од животот е прерано за третирање на кожата со хијалуронски филер, тоа не е така бидејќи од 25. година од животот веќе почнуваме постепено да старееме и доколку почнеме баш тогаш да делуваме со мали количини на филер превенираме настанување на брчки.“, поjаснува д-р Пецакова.

Додека овие третмани во минатото беа „резервирани“ само за повисоката класа, денес цените се достапни за сите жени и  девојки кои се грижат за својата убавина.

Денес филерите се употребуваат за зголемување на усните, образите, пополнување на брчките во долниот дел на лицето, обликување контурирање  на лице, корекција на нос.....

-„Хијалуронските филери се наменети за третирање на сите зони на лицето. Освен за брчки, наменети се за корекција на контурите на лицето, корекција на подочници и нос, пополнување на брчки на врат и деколте, зголемување на јаболчници и контура и волумен на усни. Идеални се и за пополнување на назолабијални бразди и пушачки линии“, додава Пецакова.

Последната понуда , која не се пропушта  во Стоматолошки Центар Др. Баткоски е

 ФИЛЕР на УСНИ

✅ 1 ml Amalian 8.000
✅ 1 ml Revanesse 10.000
✅ 1 ml Teoxane  12.000

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK