Нед07052020

Последна промена07:53:21 PM

SCREEN

Cpanel

  

 
  • sileks
Back Вие сте на: Home Здравје Санитарен отстрел на диви свињи против африканската чума

Санитарен отстрел на диви свињи против африканската чума

Сподели

Во насока на заштита од болеста африканска чума, а согласно насоките на Агенцијата за храна и ветеринарство, во Македонска Каменица се организира акција за санитарен отстрел на дива свиња.

 

– Во моментот се изготвуваат списоци за дозволи за движење во шума, а потоа ловците ќе можат да подигнат дневни дозволи и да се потпишат лично дека се запознаени со начинот на лов според однапред утврдените решенија од АХВ и МЗШВ. На самиот лов ќе присуствуваат инспектор од АХВ и ловен инспектор, а месото од евентуално отстреланите диви свињи ќе се чува во посебен фрижидер додека се добијат резултатите од АХВ, информира Стоиловски.

Акцијата ќе се спроведе идната недела, а сите заинтересирани кои сакаат да учествуваат во санитарниот отстрел на диви свињи можат да се пријават во канцеларијата на ловното друштво во Македонска Каменица.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK