Пет05142021

Последна промена10:21:56 PM

SCREEN

Cpanel

   

 
  • sileks
Back Вие сте на: Home Наука

Плаќање со отпечаток од прст - биометриски дебитни картици

„NatWest“ започна тримесечно тестирање на таканаречените биометриски кредитни картички за отпечаток од прст, во тестирањето ќе бидат вклучени 150 клиенти.

Повеќе...

Италија го казни „Фејсбук“ 10 милиони евра

Италијанската агенција за заштита на конкурентноста го казни „Фејсбук“ со 10 милиони евра.

Повеќе...

Дознајте кога некој ви злоупотребува фотографии на Фејсбук

Новиот додаток на најпопуларната социјална мрежа користи препознавање на лица за да ви испрати нотификација доколку некој неовластено постави ваша слика на Фејсбук.

Повеќе...

Фејсбук ќе пронаоѓа што имате заедничко со другите луѓе

Социјалната мрежа „Фејсбук“ планира да ја нагласи сличноста што корисниците ја делат со другите луѓе и поради тоа ќе ја тестира новата алатка наречена „заеднички работи“ (things in common).

Повеќе...

Најинтересните научни откритија за 2017 година

Ова е листа со највпечатливите научни откритија во 2017 година:

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK