Нед12092018

Последна промена11:17:42 AM

 
Back Вие сте на: Home Наука

Научници ќе ја тестираат брзината на светлината

Науката би можела во целост да ги отфрли основните сфаќања за вселената. Се подготвува тестирање на теоријата за брзината на светлината што долго време се сметаше за радикална. Ако се покаже дека теоријата е точна, би можела да ги промени основните концепти за вселената кои досега се сметаа точни, пишува Индипендент.

Повеќе...

Што ќе се случи ако го снема сонцето?

Сонцето не само што е центарот на нашиот Сончев систем, туку е и единствената причина што постоиме. Но, што ќе ни се случи доколку него одеднаш го снема?

Повеќе...

Компјутерите ќе читаат и пишуваат мисли

Технологијата за препознавање на глас може да биде кориснa за диктирање на текст, кога немаме можност да го запишеме сами.

Повеќе...

Ново ефикасно оружје против бактерии

Неколку скорешни студии покажале како бактериите можат лесно да се адаптираат и да развијат имунитет на антибиотици, а една од нив предвидува дека доколку не се направат нови антибиотици, бактериските инфекции ќе убијат 10 милиони луѓе до 2050-та година.

Повеќе...

Фејсбук ќе штеди интернет?

Facebook тестира едноставен "заштедувач на интернет" за својата Messenger апликација на Android уредите..

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK