Апел за помош: Ја изгазил со автомобил и избегал, повредената жена нема пари да плати за лекување

Ја изгази со автомобил и избегал, повредената е во болница и нема пари да плати за лекување. Невладините хуманитарни организации од Струга бараат помош за лекувањето на прегазената жена од Албанија, која живеела и работела во Струга, откако на 09 јануари беше прегазена на улица во Струга.

Околу 22.00 часот заминува од работа, 58-годишна жена била удрена од автомобил во Струга. Прегазената жена била оставена да лежи на улица додека сторителот го напуштил местото на настанот. Минувачите известиле полиција, а потоа жртвата била итно пренесена во Специјалната Болницата за ортопедија и трауматологија во Охрид каде била констатирано дека има крварење на мозокот. Повредената жена нема здравствено осигурување, моментално е во критична состојба во меѓувреме семејството во тешки економски услови бара помош за плаќање на болничката сметка од 191 869 ден или 3130 евра, пишуваат хуманитарните организации од Струга.

Повредената жена е Албанија но заедно со синот и снаата живее и работи во Струга. Таа беше лицето кое придонесува за опстојување на семејството работејќи како помошник во кујна во струшките ресторани.
Сите кои сакаат да помогнат може да донираат:
Број на жиро сметка : 210-075048960117
Не, циркуларниот за валути:
Име на здружението: ХЗБС Струга
Адреса: КАРАОРМАН бр. 21 СТРУШКА СТРУГА
ЈАВЕТЕ СЕ НА : MK07210722000117340
Име на банка: НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ
Адреса на банка : Мајка Тереза 1
Држава: Северна Македонија
СВИФТ: ТУТНМК22
Канцеларија:
Зад поштата
6330 Струга, Северна Македонија
Ајрулаи Шкелзен +389 71 963 492

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани