Познатиот германски бренд „Fit Line“ доаѓа на македонскиот пазар

Германската компанија PM-International AG, која се развива, произведува и продава висококвалитетни додатоци во исхраната за здравје, фитнес и убавина преку сопствениот бренд FitLine доаѓа на македонскиот пазар. Брендот FitLine има...

АКРОКАЛОЗАЛЕН СИНДРОМ/ ACROCALLOSAL SYNDROME MKБ-10 Q04.0

Ги запознаваме ретките болести - АКРОКАЛОЗАЛЕН СИНДРОМ/ ACROCALLOSAL SYNDROME MKБ-10 Q04.0   ПРЕВАЛЕНЦА Преваленцата на aкрокалозалниот синдром е приближно 1 / 1 000 000 новороденчиња.  ВОВЕД Акрокалозалниот синдром е ретко...

Циркулира вирусот АХ1 Н1, четириесеттина нови случаи на грип неделно во Охрид

Неделно во Охрид  се евидентираат по четириесеттина нови случаи на грип. Од центарот за јавно здравје велат ова е нереална бројка, голем дел од заболените се лекуваат дома не бараат лекарска...

„Нуга Бест“ нуди бесплатни третмани за решавање на деформитетите кај децата

Секое трето дете има некаков деформитет. Проблеми со држење на телото,вратот, главата, деформитети на рбетниот столб, деформитети на стапалата и слично.  Ова, за жал го покажува статистиката денес. Нуга Бест...

Д-р Александар Попоски три децении дел од тимот на струшка нефрологија

Примариус доктор Александар Попоски, специјалист по интерна медицина, супспецијалист нефролог повеќе од дри децении е дел од тимот лекари во Специјализираната болница за Нефрологија во Струга. Последните пет години, како...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани