Нед07032022

Последна промена05:58:40 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Угриноски возврати: Портата требаше да ја изградиме во Велешта `

Сподели

Градоначалникот на Вевчани експресно  одговори на заканите на струшкиот градоначалник Села, во однос на рушењето на триумфалната капија на влезот од Вевчани.

 

 - Капијата требаше  да биде изградена пред спортската сала во Велешта бидејки од тука почнувала територијата на Вевчани.  Триумфалната порта на влезот од Вевчани е изградена на територијата на Вевчани, а не на струшка територија вели Цветомир Угриноски градоначалник на Вевчани.

- Портата по некои правила требаше да се изгради кај училиштето и спортската сала во Велешта, бидејки од тука почнува Вевчанската територија. Портата е изградена на катастарска земја на општина Вевчани. Мислам дека и спортската сала во Велешта е изградена на територија на општина Вевчани како и објектите кои се во таа околина, приватни куќи и некои складишта. Капијата и манастирот кој се гради се длабоко на наша територија, рече Угриновски.

Според Угриноски портата е туристички патоказ за Вевчани бидејки многу граѓани поради кршењето на патоказните табли го одминувале Вевчани и таа не може никому да му смета.

-Тука пред 110 години постоел и манастирот Свети Ѓорѓија кој комплетно бил уништен, а кој ние сега го градиме. Немаме  никакви други намери како што Села кажува. Ние воопшто не реагираме, а тие без градежна дозвола како што слушам изградија џамија во Горна Белица. Не постои никаква намера, туку намерата ни е Вевчани да се развива туристички и сите тие објекти се туристички објекти, вели  Угриноски.

Цветомир Угриноски вели дека е подготвен да оставри средба со струшкиот градоначалник. 

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK