Пон07132020

Последна промена08:01:50 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

„Добредојде бебе“ - нов проект на министерството за здравство

Сподели

Министерството за здравство денеска ќе го претстави проектот „Добредојде бебе“, новина со која на родителите, на доброволна основа им се олеснува постапката за вадење извод од матична книга на родени којшто ќе го добиваат во рок од 48 часа, за време на престојот во породилиштето.

 

Проектот „Добредојде бебе“ се воведува од Министерството за здравство, во соработка со МојТермин, Министерството за внатрешни работи и Министерството за правда-Управа за водење матични книги.

Услугата од 24 јули ќе биде достапна во породилиштата во Скопје, додека од 1 септември во сите 18 породилишта во Македонија.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK