Вто04072020

Последна промена04:20:18 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Меѓународен ден на толеранција

Сподели

Денеска светот го  одбележува Меѓународен ден на толеранција. Ден што се користи како уште една можност гласно да се проговори и да се дејствува против дискриминацијата, нетолеранцијата, предрасудите и насилството од секаков вид.

 

60 отсто од  од македонските граѓани сметаат дека има меѓуверска толеранција, а 50 отсто ги познаваат петте главни верски заедници спомнати во Уставот.

Според ООН и лингвистите кои се обидуваат на толеранцијата да му го дадат вистинското значење за подобро разбирање на поимот , толернацијата е поднесување – на тоа што не го разбираме, не го сакаме, не ни се допаѓа. Што е спротивно на мислата дека толеранцијата подразбира допаѓање на нешта или ликови кон кои нема наклонетост.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK