Нед07032022

Последна промена05:58:40 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Фејсбук ќе пронаоѓа што имате заедничко со другите луѓе

Сподели

Социјалната мрежа „Фејсбук“ планира да ја нагласи сличноста што корисниците ја делат со другите луѓе и поради тоа ќе ја тестира новата алатка наречена „заеднички работи“ (things in common).

 

Станува збор за нова опција што на корисниците ќе им овозможи да видат што ќе имаат заедничко со другите луѓе, односно со непознатите луѓе што ги „среќаваат“ на оваа популарна платформа.

Корисниците ќе можат да ја видат алатката над нечие име кога ќе ги прегледуваат коментарите, ткаа што ќе им бидат прикажани информации доколку учеле во исто училиште или живеат во ист град. Од „Фејсбук“ е нагласено дека ќе бидат прикажани само јавно достапни информации, пишува Факултети.мк.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK