Вто03312020

Последна промена04:37:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Картици за влез во стар град ќе добијат и доставувачите на роба

Сподели

Се известуваат сите економски оператори кои вршат испорака на стоки и производи во стариот дел на Охрид да поднесат документација за издавање на картички.

 

Потребната документација за поднесување е следна:

Копија од сообраќајни дозволи од возилата
Копија од ДРД образец издаден од Централен регистар уредно потврден со печат и потпис од ЕО (не постара од 6 месеци)
Картички за испорака на стоки и производи ќе добијат сите баратели кои ги исполнуваат условите, при што најголемата дозволена вкупна маса на возилата не смее да биде поголема од 5 тони.

Барателите кои имаат потреба од вакви картички, можат да ги достават своите документи секој работен ден во Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици во Општина Охрид.

НАПОМЕНА : Издадените картички за испорака на роба се временски ограничени и важат во интервалот од 05:00-10:00 часот.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK