Нед02232020

Последна промена02:37:52 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Започна изградбата на репродуктивниот центар за елени на Галичица

Сподели

Во Националниот Парк Галичица почна изградбата на репродуктивниот центар за елени.

Центарот со големина од стоттина хектари ќе биде дом на 30 елени (24 женки и 6 мажјаци), а ќе биде опремен со модерна инфраструктура: карантин, хранилишта, поилишта, солишта и набљудувачници.

Проектот, вреден 340.000 евра, е дел од Програмата на Европската унија „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја", вредна 4,3 милиони евра, а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Министерството за животна средина и просторно планирање.


Националниот парк Галичица, во рамки на проектот спроведува и активности за подобрување на управувањето со планинските тревести екосистеми со цел нивно зачувување и запирање на процесот на сукцесија.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK