Нед09202020

Последна промена10:43:08 AM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Се намалува бројот на живородени деца, расте бројот на умрени

Сподели

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во третото тримесечје од 2019 година, во споредба со истиот период од претходната година, е намален за 7.4 % и изнесува 5 374 живородени деца.

 

Бројот на умрените лица во третото тримесечје од 2019 година бележи зголемување од 2.2 % во споредба со истото тримесечје од 2018 година и изнесува 4 701 лице, а од нив 14 се умрени доенчиња.

Природниот прираст изнесува 673, што значи дека за толку лица е поголем бројот на живородените деца од бројот на умрените лица. Бројот на склучените бракови во ова тримесечје од годината е намален за 0.2 % во споредба со истиот период од 2018 година и изнесува 4 302 бракови, информираат од Државнот завод за статистика.

Во ова тримесечје од 2019 година се регистрирани 385 разведени бракови, што претставува зголемување од 12.2 % во споредба со истиот период од 2018 година.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK