Пет01222021

Последна промена01:37:37 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Новина при регистрација на возилата

Сподели

Од почетокот на годинава, на сила е новиот “Правилникот за формата, содржината, кавалитетот и начинот на поставување на налепница за извршена регистрација“ објавен и во службен весник на Република Македонија бр.99/13.

Според одредбите од новиот правилник, секое новорегистрирано возило, од почетокот на годинава, добива налепница за извршена регистрација што задолжително се лепи на внатрешната или надворешната страна на возилото, со што визуелно ќе може да се утврди дека возилото е регистрирано, доколку истата има важност.

Согласно член 2 од “Правилникот за формата, содржината, кавалитетот и начинот на поставување на налепница за извршена регистрација“, налепницата за 2014 година е со црвена боја, а согласно член 3 од истиот правилник со римски броеви од I до XII се обележани месеците од календарската година.

Со оваа новина ќе се постигне намалување на бројот на нерегистрирани возила кои  учестваат во сообраќај на јавен пат.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK