Чет06172021

Последна промена09:16:26 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Хуман гест од „Андрос“ до охридските болници

Сподели

Охридските болници, од „Андрос“ добија средства за дезинфекција.

Четири здравствени институции во Охрид, добија вкупно 1200 литри средства за целосна дезинфекција, што е дел од производството на оваа реномирана охридска компанија. Дезинфекционите средста ги добија Општата болница, Специјална болница за ортопедија и трауматологија „Св.Еразмо“, Кардиолошки центар „Св.Стефан“ и Здравствениот Дом. Се работи за антибактериски средства за чистење, дезинфекција и одржување на хигиената на подови и други болнички и карантински површини како и за темелна дезинфекција на раце на медицинскиот персонал. Покрај ова, компанијата „Андрос“ донира и антибактерски гелови кои, во соработка со ЈП „Охридски Комуналец“, ќе бидат поставени низ охридската чаршија и на уште неколку други јавни места низ градот, кои ќе бидат наменети за граѓаните и нивна почеста дезинфекција на рацете.
Донацијата на „Андрос“, доаѓа во исклучително важни моменти кога, една од најважните препораки е интензивна дезинфекција и миење на рацете како начин за заштита од корона вирусот. На овој начин, „Андрос“ најпрактично ја покажа својата хуманост и определбата дека е општествено одговорна и хумана компанија која, знае како да помогне кога е најтешко и со најпотребното за болниците и секако за граѓаните.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK