Чет07292021

Последна промена06:48:09 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

169 основни и 4 средни училишта добија дозвола за настава со физичко присуство

Сподели

Според одлуката на Владата, во 169 основни и четири средни училишта наставата во претстојната учебна година ќе се одвива со физичко присуство.

Во однос на основните училишта, шест државни училишта за деца со посебни образовни потреби, едно приватно средно училиште со одобрение за експериментална настава во основно училиште, 15 централни општински основни училишта и 147 подрачни основни училишта ќе добијат дозвола за настава со физичко присуство, додека услови за настава со физичко присуство не исполнувале 32 централни општински основни училишта, 11 подрачни и 2 приватни училишта. Делумна согласност за реализација само на стручните предмети и практичната настава да добијат 10 училишта (5 уметнички, 4 општински училишта и 1 државно училиште – Спортска академија. 

 

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK