Пон01252021

Последна промена12:56:21 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

“Гека сема” – јапонски дом во големина на ковчег

Сподели

Немањето простор за станови во Токио, ги натера Јапонците да измислат “гека сема” дом или кабини без врати и прозори со големина на ковчег, кои се наредени еден врз друг. 

 

“Геки-сема” домот има мала врата и простор доволно голем за да во него легне возрасен човек, а може да се намести и полица или да се смести мал телевизор.
Јапонските “апартмани” однадвор се многу слични на шкафчиња или соблекувални, а жителите на Токио плаќаат и до 500 евра месечно да би живееле во нив.
Микро становите најчесто се издаваат на млади кои поголемиот дел од денот го поминуваат на работа или надвор, користејќи ги кабините само за спиење.

 

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK