Нед07032022

Последна промена05:58:40 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Велештанец заработи кривична пријава за дивоградба

Сподели

Поради постоење на основи на сомнение за сторени казнени дела „Узурпација на недвижности“ и „Бесправна градба“ криминалистичката полиција од Струга поднесе кривична пријава против Е.Б.(28) од струшкото село Велешта.

 

Пријавениот, во текот на оваа и минатата година, на плажата „Блу Скај“ во Струга неовластено изградил ресторант како и вкупно тринаесет бетонски бунгалови. Тоа го направил иако овие објекти не биле предвидени во техничката документација и без одобрение од Министерството за транспорт и врски и од општината Струга. Бунгаловите ги изградил на државно земјиште без договор за негово користење.

Е.Б. од Велешта во Април 2010 година, склучил договор со министерството за транспорт и врски за краткотраен закуп од две години на плажа во Струга. Според договорот Е.Б. како концесионер односно закупец на плажата, имал обврска земјиштето да го уреди како плажа од отворен карактер со поста- вување отворен сервисен пункт со шанк, со кабина за музика, место за озвучување, санитарен јазол, тушеви а наткриениот простор на сервисниот пункт да го изведе од дрво, метал, пресована слама во комбинација со други современи материјали. Наместо тоа, пријавениот на плажата „Блу Скај“  во Струга без одобрение изградил објекти од тврда градба од затворен тип.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK