Пон04122021

Последна промена07:52:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

„Струшки книжевни средби – 2016“ можат да почнат

Сподели

Привршуваат подготовките за успешно одржување на меѓународната манифестација „Струшки книжевни средби – 2016“.

Овој значаен културен настан ќе отпочне на 7 јули на Вевчанските извори со : „Поетскo матине“ на кое поетски читања на свои творби ќе имаат поети од Македонија и странство. Веднаш потоа, во црквата „Св. Никола“ ќе биде претставен портретот на добитникот на наградата „Струшко слово“, 2016. Промотори ќе бидат Мишо Китановски, Христо Петрески и Тоде Илиески.Песни од творештво на наградените ќе читаат Верица Мукоска и Наум Баткоски.

VI Меѓународен фестивал „Струшки книжевни средби“- 2016, ќе има богата програма и ќе трае до
9 јули. Организатор на манифестацијата е Културен центар „Бран“ и Ревијата за книжевност „Бранувања“ – Струга .
Во продолжение Ви ја пренесуваме комплетната фестивалска програма:
7 јули (четврток)
- 17:00 ч., Вевчанските извори ВЕВЧАНИ: „Поетскo матине“, настапуваат поети од Македонија и странство.
- 19:00 ч., Црква „Св. Никола“ – Вевчани: Портрет на Добитникот на наградата „Струшко слово“, 2016. Промотори: Мишо Китановски, Христо Петрески и Тоде Илиески.Песни од творештво на наградените ќе читаат Верица Мукоска и Наум Баткоски....

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK