Пон04122021

Последна промена09:39:48 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Конференција за управување со цврст отпад во Струга

Сподели

Идната недела Струга ќе се одржи дводневна „Конференција за интегрирано управување со цврст отпад во прекуграничните и крајбрежните области во регионот на Југоисточна Европа“.

 

Проектот „Управување со цврстиот отпад“ е насочен кон проценување и развивање на модели за интегрирано управување со цврстиот отпад кои се еколошко ефикасни и економски прифатливи, со цел да се намалат негативните еколошки и економски влијанија на лошото управување со цврстиот отпад, како и за поддршка на еколошкиот и социо-економскиот развој на прекуграничните рурални и крајбрежни области во земјите од Југоисточна Европа.

Конференцијата е во организација на Постојаната работна група за регионален рурален развој (SWG) во Југоисточна Европа.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK