Пон04122021

Последна промена07:52:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Летен регионален универзитет за француски јазик во Струга

Сподели

Од 4 до 8 јули, во Струга ќе се одржи 17-от Летен регионален универзитет за француски јазик.

Учество ќе земат професори по француски јазик од 12 земји од Југоисточна Европа кои низ модули и предавања ќе се обидат да го зајакнат местото на францускиот јазик во образовните системи на земјите и да овозможат да се создаде вистинска врска и размена на професионални пракси помеѓу професорите од сите земји.
Организатор на летниот универзитет е Францускиот институт во Скопје а коорганизатори , покрај Република Македонија се и Албанија, Хрватска и Србија.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK