Пон04122021

Последна промена07:52:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home

Артикли

Во Струга собир на професорите по француски

Сподели

Наредната недела Струга ќе биде домаќин на 17-от Летен регионален универзитет за француски јазик

и на професори по француски јазик од 12 земји од Југоисточна Европа. Организатор на Летниот универзитет, кој од 4 до 8 јули ќе се одржува во Струга е Францускиот институт од Скопје во коорганизација на сродните институции од Македонија, Албанија, Хрватска и Србија.

Главната цел на овој регионален универзитет е да му даде визибилитет на францускиот јазик, да го зајакне местото на францускиот јазик во образовните системи на земјите и да овозможи да се создаде вистинска врска и размена на професионални пракси помеѓу професорите од сите земји.

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK