Чет01172019

Последна промена11:51:47 AM

 

Back Вие сте на: Home Интересно Колку посиромашни толку порелигиозни

Интересно

Колку посиромашни толку порелигиозни

Сподели

Колку луѓето се посиромашни, толку стапката на релгигиозност во државата во која живеат расте, покажуваат анализите на Галуп и Еуростат, кој ги објави „Рефлектор“.

Според овие податоци, Македонија има највисока сиромаштија и религиозност во Европа. Галуп ги прави истражувањата во речиси 120 држави, каде што резултатите покажуваат дека религијата има важна улога во животот на луѓето. Според социјалните истражувачи, има неколку можни објаснувања за врската помеѓу религијата, популацијата и платите. Се покажало дека религијата игра особено важна улога во посиромашните земји која на населението му служи како надеж во секојдневните битки, за разлика од развиените земји каде што материјалните средства се помал проблем.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK