Интересно

Среде лето снег во Словенија

Сподели

Студениот бран на Кредарица под Триглав синоќа донесе снег. Температурата се спушти под 1 Целзиусов степен, а во остнатите делови на Словенија температурата изнесуваше 15 степени.

 

Студениот бран од Словенија се прошири и во Хрватска, на западното крајбрежје на Истра беа измерени 18 Целзиусови степени.