Интересно

Астронаут за малку ќе се удавел во вселената

Сподели

36 годишниот италијанец Лука Пармитно, за малку ќе се удавел од вода која му влегла во астронаутската кацига, додека патувал во вселената. Тој не можел ништо да гледа и додека се обидувал да ја извади кацигата водата му ги прекрила устата и носот.

 

Се обидувал да стапи во контакт со својот партнер во вселеннската прошетка, но тој не можел да го слушне.

Траумата завршила кога ја здогледал вратата во станицата, а посадата му ја извадила кацигата. Проблемот бил во неговиот скафандер и опремата за одржување во живот.