Интересно

Скокал во река со крокодили, го изеле за минута

Сподели

Бизарно пијанство во Австралија. Младо момче кое било на роденденска забава го игнорирало предупредувањето на своите пријатели и скокнало во реката Мару, полна со големи крокодили. Веднаш го голтнал еден крокодил, пренесува Јутарни лист Хрватска.

 

26 годишното момче имал намера да преплива до другата страна на реката. Полицијата се обиде да го спаси но не успеа. Реката Мару во Австралија е позната по многуте возрасни и големи крокодили. Нивниот број особено е голем откако во 1971 година беа прогласени за заштитени видови.