Интересно

Во Швајцарија отворени првите “секс гаражи”

Сподели

Градските власти во Цирих одлучија да направат посебни паркинзи , каде што проститутките на “мира” ќе може да ги даваат своите услуги. Во поранешната индустриска зона ќе има девет такви гаражи или “sex drive in”- места, како што ги нарекуваат медиумите.

 

Клиентите нема да може да ја напуштат гаражата заедно со придружничката, туку исклучиво сами. Четириесетината проституки кои ќе работат на “погонот” ќе плаќаат симболичен надомест на локалната власт. Гаражите ќе имаат и работно време од 19ч до 5ч наутро а во нив ќе може да се влегува само со автомобил.

Со овој проект тежок 2,4 милиони швајцарски франци Цирих сака да ја тргне проституцијата од улиците