Интересно

“Има леб без мотика” – црногорски натпревар во легачење

Сподели

 

Во етно селото Монтенегро од вчера трае натпреварот во лежење под насловот “Има леб и без мотика”. Во натпреварот учествуваа седум црногорци од кои четворица после долги саати лежење се  откажаа.

 

Правилата во натпреаврот се јасни се е дозволено,  но во лежечка позиција. Тој што најдолго ќе издржи ќе добие награда 200 евра.

Овој необичен натпревар се организира по втор пат во етно селото а пораката е “црногорска” -  може да се заработи и без  мотика.