Култура и уметност

Незаборавен концерт на Горан Трајковски

Сподели

Бројни охриѓани, но и гости  од земјава и странство во четвртокот вечерта  уживаа во концертот на неповторливиот Горан Трајкоски, што се одржа на градскиот плоштад во Охрид.

 

На концертот беа изведени дела од неговиот најнов проект „Тешкиот глас на новите химни“. Трајкоски има зад себе долгогодишна музичка кариера, а го има ставено својот потпис и врз неизбришливи музички големини како „Анастасија“, „Падот на Византија“ и „Мизар“. Со настапот на Трајкоски и официјално започнаа свеченостите   по повод одбележувањето на   еден милениум од основањето на древната Охридска архиепископија.