Култура и уметност

Охридската промоција на "Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018)"

Сподели

Во сабота ќе биде охридската промоција на "Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018)" од Тошо Филиповски.

Во просториите на Центарот за култура "Григор Прличев" во Охрид, во сабота ќе биде одржана охридската промоција на "Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018)" од Тошо Филиповски. Во првиот том на енциклопедијата се опфатени: 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ,Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ ,Околу 400 црно-бели фотографии,Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop, world music, pop-rock, punk, heavy metal, reggae, ska...... Љубителите на македонската музика ќе можат да се дружат со авторот на промоцијата во 18:00 часот.