Култура и уметност

„Охридски поетски бисер“ по четврти пат

Сподели

На задоволство на љубителите на поезијата се организира четвртата Поетска манифестација „Охридски поетски бисер".

Овој пат манифестацијата ќе се одржи на 29 јуни во Манастир "Св.Спас" - Горно Лакочереј. 

-„Темата е слободна, поетската творба да не е објавена досега, не подолга од 25 (дваесет и пет) стихови, во Times New Roman, големина 12 и испратена на е-маил ohridski_poetski_bisе Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. најдоцна до 15.6.2019 година.Резултатите ќе бидат објавени на 20.6.2019 година“, информираат организаторите.

„Охридскиот поетски бисер“ ќе се одржи Сабота, 29 јуни 2019 од 13:00 до 16:00 часот.

Лани манифестацијата се одржа во манастирскиот комплекс "Свети Стефан" - Охрид.