Култура и уметност

Изложба на дела од роднокрајни автори родени во јуни

Сподели

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид од денеска до 19 јуни ќе биде поставена изложба на книги од роднокрајните автори: Ванчо Николески , Бранко Цветкоски, Иван Трпоски и Љупчо Јакимоски.


Излобата носи наслов: „Роднокрајни автори родени во јуни“.
Вљубениците во книгите и нивното творештво одблиску ќе можат да се запознаат со дел од нивното творештво.
Работното време на библиотеката од понеделник до петок е од 8 и 30 до 16 и 30 часот.