Пет12042020

Последна промена01:05:03 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Култура и Уметност Промоција на поемата “Градина без мрак”

Култура и уметност

Промоција на поемата “Градина без мрак”

Сподели

Викендов се одржa промоција на поемата “Градина без мрак” на Александар Трпески. 

 

Поемата „Градина без мрак“е пишувана во стихови и проза што создаваат една целина. 

Поемата почнува со фразата со кој завршуваат поголемиот број  приказни „ Имаа многу деца и среќно си живееја“ и продолжува со стихови кои ја опишуваат идеалната жена.

Стиховите се прекинуваат со разговор помеѓу слушателот и поетот. Во тој разговор наизменично се испреплетува поезијата и раскажувањето на поетот се до крајот на делото.

Поемата ја претскажува најголемата свадба која треба да се случи, а тоа е свадбата на жената во бело и господарот на срцето, опишува авторот. 

Поемата во електронска форма може бесплатно да ја најдете на интернет страницата.

www.votvojaslava.mk

 

На 14.12.2019 год. (сабота) во 19 часот, во Хотел City Palace се одржa промоција на поематаГрадина без мракна Александар Трпески.

 

Поемата „Градина без мрак“епишувана во стихови и проза што создаваат една целина.

Поемата почнува со фразата со кој завршуваат поголемиот број  приказни „Имаа многу деца и среќно си живееја“ и продолжува со стихови кои ја опишуваат идеалната жена.

Стиховите се прекинуваат со разговор помеѓу слушателот и поетот. Во тој разговор наизменично се испреплетува поезијата и раскажувањето на поетот се до крајот на делото.

Поемата ја претскажува најголемата свадба која треба да се случи, а тоа е свадбата на жената во бело и господарот на срцето.

 

Поемата во електронска форма може бесплатно даја најдете на интернет страницата.

www.votvojaslava.mk

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK