Сре07082020

Последна промена01:41:43 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Култура и Уметност Збогатен фондот на охридската библиотека

Култура и уметност

Збогатен фондот на охридската библиотека

Сподели

Наскоро корисниците на услугите на НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид ќе имаат можност да ги изнајмуваат книгите „Ромски фолклор“, „Етнички и културни карактеристики на ромите“ и „Граматика на ромскиот јазик“ од д-р Трајко Петровски - научен советник во Институтот за фолклор од Скопје.

 

 Покрај овие наслови, Библиотеката го збогати фондот со повеќе нови книги: „Септемвриски светлини“ - Карлос Руиз Зафон, „Љубовникот на куртизаната“ - Габриела Ким, „На бал со кралот“ - Розалинд Лејкер, „Допирот на музиката“ - Дафне Калотеј, „Кој тропа на прозорецот“ - Линвуд Баркли и многу други.

Книгите се набавени во рамки на проектот „Збогатување на книжниот фонд“, одобрен и финансиран од МИнистерството за култура на РМ.

Во Библиотеката стигнаа и книги од проектот „Превод на 1000 стручни, научни книги и учебници, од кои се учи на врвните, најдобрите универзитети во САД и Велика Британија и од обалста на правото во Франција и Германија. Овие книги се донација од Владата на РМ.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK