Култура и уметност

Волкот и седумте јариња повторно пред охридската публика

Сподели

НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”.

 

Репризата е во Сабота , 29-ти Март со  почеток 12.00 часот. Влезот чини  влез 50 денари.

Балетската претстава е наменета за најмладите, која премиерно беше прикажана во месец декември лани и истата прифатена од многубројната публика.

Детска балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”е во организација на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид а поддржана од Министерството за култура на Р.Македонија.

Времетраењето на детската балетска претстава е 45 минути.