Култура и уметност

Културни работници од земјава во посета на охридската библиотека

Сподели

Во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид,   културни работници од повеќе градови во Република Бугарија.

 

На средбата што директорот на Библиотеката ја оствари со културните работници, беа разменети искуства за начинот на кој функционираат културните институции во двете земји.

На гостите им беше презентирано ЦД издание за работата на Библиотеката од основањето до денеска, во кое беа опфатени и културата, традицијата и обичаите во Охрид. Меѓу другото гостите беа запознати со понатамошните планови на Библиотеката односно со проектите кои се одобрени од Министерството за култура на РМ, а кои Библиотеката е обврзана да ги реализира во следниот период.