Пет04202018

Последна промена04:57:20 PM

Back Вие сте на: Home Култура и Уметност

Култура и уметност

Вечерва претставата ,,Рита" хуманитарно во Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Македонска Опера и Балет ќе ја прикажат претставата„РИТА“ – Гаетано Доницети. Собраните средства ќе бидат наменети за загрозените од поплавените подрачја.

Повеќе...

Претставата ,,Рита" хуманитарно во Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид  ќе ја изведе хуманитарно  претставата „РИТА“ – Гаетано Доницети. Собраните средства ќе бидат наменети за загрозените од поплавените подрачја.

Повеќе...

Книгата на Драги Аргировски најава за голем јубилеј

Книгата „Аргументите ја осветлуваат вистината“на претседателот на СЗПМ,Драги Аргировски,е најава за одбележување на 70-годишнината од пензионерското организирање во Македонија,беше промовирана на 26 август оваа година,на големата пром оција која се одржа во преполнатата сала на ССМ во Скопје,присуствуваа и раководството на ЗП-Струга предводени од претседателот Милорад Трпоски.

Повеќе...

Охридска премиера на "ПРЕКИНАТА ОДИСЕЈА"

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Македонски Народен Театар организираат   охридска премиера на "ПРЕКИНАТА ОДИСЕЈА".

Повеќе...

Засадено дрво во Паркот на поезијата

Паркот на поезијата Струга побогат за уште едно дрвце.

Повеќе...

„Благородник“ на репертоарот на охридскиот театар

Охридскиот Народен театар, во среда ќе ја игра е претставата „Благородник” од Жан Батист Поклен Молиер, еден од најголемите комедиографи во светската драматургија.

Повеќе...

„Светлината на Света Гора“ добитник на наградата Браќа Миладиновци

Книгата „Светлината на Света Гора“ од Иван Џепароски е годинашен добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга на македонски јазик напишана меѓу две фестивалски изданија на Струшките вечери на поезијата.

Повеќе...

Фестивал ,,Спој на Традиционални и Модерни Игри"

Во Дом на Култура - Охрид, во организација на ИФФОМ (Интернационални Фолклорни Фестивали, Охрид - Македонија) беше одржан Интернационалниот фолклорен фестивал ,,Спој на Традиционални и Модерни Игри".

Повеќе...

СО МАКЕДОНСКИ ЧАЛГИИ ЗАВРШИ ФЕСТИВАЛОТ ЗА НАРОДНА КУЛТУРА ,,ПОБРАЖЕЊЕ,, ВЕВЧАНИ

Синоќа на анфитеатарот во Вевчани заврши шестото издание на фестивалот за народна култура ,, Пображење,, во организација на КУД ,,Дримкол,, од Вевчани.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK