Вто03022021

Последна промена04:11:35 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Писма и колумни

Писма и коментари

Антонио Додески со отворено писмо до јавноста

Интернационалниот водич во планина Антонио Додески со отворено писмо до јавноста бара да се преиспита одлуката за изградба на експресен пат измените на планот за управување со Националниот парк Галичица.

Повеќе...

Колумна: И на крајот што бидна? НИШТО

...Истражувања, анализи, промоции, стратегии, планови, работни состаноци, трибини....... Се тоа за нашиот најголем туристички центар, Охрид, се само да биде на подобро и со што повеќе туристи да го ставиме Охрид на светската мапа на најпосакувани туристички дестинации, а од друга страна и да имаме голем економски бенефит од туризмот.

Повеќе...

ПИСМО: Екодром против експресниот пат Охрид Пештани

Писмо од велосипедскиот клуб Екодром Охрид  против изградбата на експресниот пат Охрид Пештани.

Повеќе...

Ова лето и во Стуга повеќе странци

Од премногу кампањи, антикампањи, промоции, анализи, истражувања за туризмот во нашиот најголем туристички центар во земјава, бисерот балкански, Охрид, заборавивме дека на само 20км од него, на брегот на Охридското Езеро се наоѓа и еден друг македонски бисер, поетска Струга.

Повеќе...

Колумна: Екологизмот како култура на живеење

Денот на екологијата 5 Јуни кој годинава глобално го краси мотото „ Седум милијарди сништа, Една планета. Грижливо користете ја“ не треба да биде само ден на кој уште еднаш ќе проколнуваме зошто не се грижиме за животната средина туку ден да се потсетиме и научиме колкаво е значењето на екологијата во далеку посериозни сегменти.

Повеќе...

Зошто нема фискални од цените во Дојран и Преспа?

Како што ден по ден се ближи крајот на летната сезона, така полека полека медиумиве го губат интересот за известување за Охрид.

Повеќе...

Писмо до Нимиц: Грција мора да научи да живее со терминот Македонец

Mеѓународната заедница од една страна бара владеење на правото во Македонија, а од друга страна ја игнорираат одлуката на судот и фактот дека повеќето од земјите-членки на ОН го користат терминот Република Македонија. Срамно!

Повеќе...

Чии интереси промовира Обединетата Македонска Дијаспора?

На 18ти Јули во Вашингтон се одржа тркалезна маса, ‘Енергетските грижи и можности во Југоисточна Европа по Г7’ во организација на Јужно Европската Коалиција и РичардЛугар Институт за Дипломатија. Јужно Европската Коалиција е составена од коалиција на разни етнички организации кои делуваат во овој дел од регионот а кој, “се надева да придонесе за подобра америчка надворешна политика која рефлектира заеднички интереси и цели на етничките групи во САД, во склоп на заедничките амерички вредности”.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK