Вто03022021

Последна промена04:11:35 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Писма и колумни

Писма и коментари

Колумна:Каков е погледот со розови наочари?

....Цело време наназад откако почнав да пишувам/критикувам за состојбите во туризмот и угостителството во Охрид, и сите засегнати страни поврзани со оваа појава бев/сум многу критикуван од моето опкружување, дека сум бил премногу вулгарен, не требало така, требало поинаку, требало критика ама не таква, малку поблага да била.. бла бла бла...

Повеќе...

Колумна: Војна охриѓани - скопјани

Веќе години наназад охриѓани и скопјани се во "војна". Веќе не се одбираат ни средства ни зборови кој кого повеќе да навреди.

Повеќе...

Туризмот- пасош на мирот во цел свет

Политиката од година во година навлегува во сите сфери од општеството, не само кај нас туку насекаде по светов. Но, сакале или не политичарите никогаш нема да можат да навлезат во туризмот. Туризмот беше е  и ќе остане пасош на мирот во цел свет.

Повеќе...

Колумна: Кој плива во туристичките води?

Во средното угостителско училиште, и на факултетот за туризам формално, со договори склучени со угостителските објекти се испраќаат учениците на практична работа.  Но колку од тие ученици и студенти одат во тие објекти и обавуваат практична работа?!

Повеќе...

Колумна: Тргнаа работите на подобро....

Се собираат животните од улици, дојдоа хрватски новинари, Охрид ќе биде полн за Нова година....

Повеќе...

Колумна: Охридски туризам низ призмата на медиумите....

 

Како изгледа туризмот во Македонија, конкретно во Охрид секоја година?!?

Повеќе...

КОМЕНТАР: Да се воведе ред во охридските ценовници

Пред некое време некако се успеа да се средат работите со туристичките водичи во Охрид, се среди тој хаос и доста беше секој кој стигнал да држи предавања за културно историското минато на  Охрид.

Повеќе...

“Алтернатива на/за ЕУ”

Сегашнава надворешно политичка насока која Македонија ја избира длабоко навлегува во ирационалноста на изборот на насоката на ист начин како што e ирационален Грчкиот спор со нас.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK