Вто06192018

Последна промена12:44:48 PM

Back Вие сте на: Home Писма и колумни

Писма и коментари

Колумна: И на крајот што бидна? НИШТО

...Истражувања, анализи, промоции, стратегии, планови, работни состаноци, трибини....... Се тоа за нашиот најголем туристички центар, Охрид, се само да биде на подобро и со што повеќе туристи да го ставиме Охрид на светската мапа на најпосакувани туристички дестинации, а од друга страна и да имаме голем економски бенефит од туризмот.

Повеќе...

Колумна: „15 години , Езерото против другите демони “

Не дека пред тоа немаше борба,но 15 години од првиот 21 Јуни- Ден на Охридско Езеро сепак е веќе традиција.

Повеќе...

Ова лето и во Стуга повеќе странци

Од премногу кампањи, антикампањи, промоции, анализи, истражувања за туризмот во нашиот најголем туристички центар во земјава, бисерот балкански, Охрид, заборавивме дека на само 20км од него, на брегот на Охридското Езеро се наоѓа и еден друг македонски бисер, поетска Струга.

Повеќе...

Колумна: СЕ БАРА КЕЛНЕРКА !!!

Почитувани сопственици на сите угостителски објекти во Македонија, на ресторани, хотели, дискотеки, кафе барови... Имам едно отворено, јавно прашање до сите Вас.

Повеќе...

Зошто нема фискални од цените во Дојран и Преспа?

Како што ден по ден се ближи крајот на летната сезона, така полека полека медиумиве го губат интересот за известување за Охрид.

Повеќе...

Колумна: „А за токмак потребно е да имате нешто друго“

Ова е дел неодамнешниот одговор на Гопоѓата Ермира Мехмети насочен кон пратеникот Илија Димовски, одговор кој многу сликовито и јасно ја одразува сегашната меѓунационална состојба во Македонија. Веќе подолго време во нашава земја се има осет дека дел од Албанците во Македонија можат да прават ама баш  се што ќе им се посака а за тоа да нема никакви реперкусии.

Повеќе...

Чии интереси промовира Обединетата Македонска Дијаспора?

На 18ти Јули во Вашингтон се одржа тркалезна маса, ‘Енергетските грижи и можности во Југоисточна Европа по Г7’ во организација на Јужно Европската Коалиција и РичардЛугар Институт за Дипломатија. Јужно Европската Коалиција е составена од коалиција на разни етнички организации кои делуваат во овој дел од регионот а кој, “се надева да придонесе за подобра америчка надворешна политика која рефлектира заеднички интереси и цели на етничките групи во САД, во склоп на заедничките амерички вредности”.

Повеќе...

За охридцките работи и градоначалникот

Бомбастични наслови за  некакво одлепување, за непожелни личности и манипулации на градоначалникот, неодамна „одекнуваа“ во јавноста. Стана јасно и очигледно дека некои „бомбаши“ се обидуваат да ја изманипулираат охридската јавност и да ги убедат охриѓани дека се „топи“ довербата во Бакрачески, дека тој нема подржувачи и дека треба да се  бара спас од него.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK