Вести

Патриотското здружение „Методи Патче“ - за заедничка Македонија

Сподели

Членовите  на македонското патриотско здружение „Методи Патче“ секојдневно на протетси „За заедничка Македонија“.

Здружението е  основано пред неколку денови,а  вчера официјално го подржаа пврвиот протестен марш во општина Вевчани.

Од здружението за Охриднет.ком велат:

-„Ние сме децидни во нашите барања. Бараме отфрлање на тиранската платформа, јасно и гласно сме против двојазичност и менување на химна и грб“.