Вести

Се уредува влезот на Охрид на “Железничка“

Сподели

Ј.П.„Охридски Комуналец„ ги започна активностите за уредување на просторот кој се наоѓа во непосредна близина на сообраќајната клучка на влезот во Охрид- левата страна од ул „Железничка„ во насока на магистралниот правец Охрид-Скопје.

Овој простор зафаќа голема површина и во првата фаза со специјална механизација ќе се изврши рамнење на теренот и отстранување на неуредната вегатација, а во втората фаза ќе се изврши хортикултурно уредување на просторот со засадување на цветни садниици и декоративни грмушки.