Сре06282017

Последна промена06:08:38 PM

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Трговците бараат измени во продажбата на алкохол

Се бара укинување на збраната за продажба алкохол после 19 часот. 

Повеќе...

Пониски цени на роаминг од 1 јули

Од 1 јули Македонците ќе зборуваат поевтино кога патуваат во Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, кога стапува на сила третиот бран намалување на цените на роаминг услугите меѓу 4 земји потписнички на спогодбата за постепено намалување на цените на роаминг услугите.

Повеќе...

Свети апостол Вартоломеј - Вртолом

Според календарот на МПЦ денес е Вртолом - празник на  Светиот апостол Вартоломеј и Светиот апостол Варнава.

Повеќе...

НБМ ќе кова нови монети од 2 денари

Преку објавен оглас, Народната банка на Република Македонија нарача ковани пари со апоенска вредност од 2 денари.

Повеќе...

Кога зборуваме за Охрид, зборуваме за вечноста

„Охрид треба да се смета како свето место за планетата, не во религиозна смисла. Таму треба да е тишина, да владее мирот, тоа може да е и во преносна смисла. Треба на раат да се остават природата и животните, не зборувам само за Блатото, Лагадин, Галичица, туку и за градот, кој веќе нема мир. Треба да се стопира сѐ што се гради и што се планира. Треба да биде тишина. Ние сме среќни што го имаме тоа место, а не некој друг. Некои други биеле војни за него, а ние го имаме и можеме сами да го уништиме од глупост. Се надевам дека ќе се најдат разумни луѓе кои ќе ги отрезнат оние кои се зашеметени од краткоречен финансиски интерес. Кога зборуваме за Охрид, зборуваме за вечноста“, вели режисерот Иван Поповски, кој веќе 25 години живее и работи во Москва и стана еден од најомилените и најнаградувани театарски режисери во Русија.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK