Купувајте аранжмани само во реномирани агенции

Сподели

Патувајте само преку реномирани туристички агенции и внимавајте какви договори за одмор потпишувате, советуваат туристичките работници.

Туристичките агенции здружени во Сојзот на стопански комори се пожалија дека имаат нелојална конкуренција. Проблеми им прават индивидуални лица кои продаваат аранжмани иако никаде не се регистрирани. 

-„Апелираме, граѓаните да купуваат аранжмани од реномирани туристички агенции и два пати да проверат што плаќаат и каков дговор потпишуваат“, рече Аркан Керим – претседател на здружението на туристичка комора при Сојуз на стопански комори.

 Од комората за туризам велат дека и годинава токму Грција е најбарана за летување, а не заостанува ниту Турција. Цените на аранжаманите за летување во Турција се движат од 300 евра па нагоре во олл инклузив аранжман. За споредба, седумдневен аранжман во Дојран во хотел со пет звездички и на база полупансинон ќе ги чини граѓаните околу 300 евра.