Пет12042020

Последна промена01:05:03 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија „Добредојде бебе“ - нов проект на министерството за здравство

„Добредојде бебе“ - нов проект на министерството за здравство

Сподели

Министерството за здравство денеска ќе го претстави проектот „Добредојде бебе“, новина со која на родителите, на доброволна основа им се олеснува постапката за вадење извод од матична книга на родени којшто ќе го добиваат во рок од 48 часа, за време на престојот во породилиштето.

 

Проектот „Добредојде бебе“ се воведува од Министерството за здравство, во соработка со МојТермин, Министерството за внатрешни работи и Министерството за правда-Управа за водење матични книги.

Услугата од 24 јули ќе биде достапна во породилиштата во Скопје, додека од 1 септември во сите 18 породилишта во Македонија.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK