Нед05312020

Последна промена02:15:29 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија Рокот за поднесување кандидатски листи за градоначалници е до 14 септември

Рокот за поднесување кандидатски листи за градоначалници е до 14 септември

Сподели

Крајниот рок за поднесување листи на кандидати за локалните избори е 14 септември.

Државната изборна комисија ги известила сите општини и градот Скопје дека се должни најдоцна до 11 август јавно да ги објават локациите и цените за закуп на рекламните паноа и билборди, а најдоцна до 25 август се должни да ги објават условите за добивање право за користење на местата за истакнување изборни плакати.

Исто така, Државната изборна комисија ги известила општините и градот Скопје дека средствата за спроведување на локалните избори се обезбедуваат од буџетот на општината и градот Скопје и со нив располага општинската изборна комисија, односно изборната комисија на градот Скопје, освен средствата за изборниот материјал кои се обезбедуваат од буџетот на РМ и со нив располага Државната изборна комисија.

Локалните избори ќе се одржат на 15 октомври.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK