Сре12122018

Последна промена07:40:10 AM

 

Back Вие сте на: Home Вести Македонија Никола Стојаноски - нов претседател на Сојузот на борци

Никола Стојаноски - нов претседател на Сојузот на борци

Сподели

На 5 декември во Скопје се одржа редовното изборно собрание на Сојузот на борците на Македонија,каде Извршниот одбор избра претседател и тројца потпретседатели на Сојузот.

На местото од досегашната в-д претседател Вера Бунтеска,која два мандати беше на чело на ова организација едногласно сите делегати за претседател го избраа еден од живите борци Д-р Никола Стојаноски,а за потпретседател Гоце Георгиески актуелниот претседател на општинската организација на борци од Охрид и Дебарца,Боро Зафировски и Елена Јованоска Грујоска.ни изјави претседателот на општинската организација на борци од Струга Ајредин Мемети,кој ја водеше седницата се до избор на новиот претседател,тој истакна дека на Собранието присуствуваа сите претседатели на основните организации на борците на република Македонија и голем број гости. На крајот од седницата новиот претседател борецот д-р Никола Стојаноски им се заблагодари за довербата.

автор СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK