Саб02162019

Последна промена07:01:02 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Македонија Вести Струга Пајак службата отстранува возила во Струга

Пајак службата отстранува возила во Струга

Сподели

Почнувајќи од вчера   (понеделник ), ЈП “Еко Струга“ започна со отстранување на неправилно или непрописно запрено или паркирано возила на јаните сообраќајни улици на Општина Струга.

 


Отстранувањето на возилата  го врши ЈП Еко Струга, со пајак служба по налог на службено лице при МВР – собраќајна полиција.
Возилата кои што ќе се отсрануваат  ќе се пренесуваат на паркингот на ЈП “Комунално“ Струга.
Трошоците за пајакот изнесуват
- 1700 ден (ако пристигнете на местото пред да го подигне службениот пајак)
- 1500 ден за одржување на автомобилот на паркингот на КП "Комунално", вкупен износ 3200 ден.
- плус глобата од страна на МВР.
Примопредавањето на отстранетото возило ќе се врши по извршената наплата на трошоците за отсртанувањето, односно со приложување документ за платени трошоци, известуваат од Канцеларија за односи со јавност на Општина Струга.

Со новоформираното јавно „Еко Струга“ управува поранешниот директо на затворот Армен Шаќири. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK