Вто06252019

Последна промена12:49:21 PM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија Ново зголемување на пензиите

Ново зголемување на пензиите

Сподели

Износот на средствата што пензионерите ќе го добијат овој месец како септемвриска пензија ќе биде повисок со споредба со износите на исплатените пензии за месеците јули и август.

 

Просечната пензија со ова вклучено усогласување ќе изнесува 14 500 денари, додека во септември 2016 година изнесуваше 13 106 денари.


Со исплата на септемвриската пензија на почетокот на месецов ќе биде извршено усогласување на пензиите за 2018 година за 1,8% кое се прави согласно со порастот на платите и трошоците на живот, соопштуваат од Министерството за труд и социјална политика.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK