Актерот Стаматовски од „Гола Месечина“ се врати со вредна награда

Сподели

Актерот на охридскиот Народен театар, Стрезо Стаматовски доби награда на фестивалот „Гола Месечина“.

Стрезо Стаматовски, актер на Народен театар Охрид, ја доби наградата за најдобра епизодна улога на неодамна одржаниот фестивал во Скопје „Гола Месечина“ организиран од „Театар Комедија“.
Охридскиот Народен театар, денеска со претставата “Стаклена Менажерија” од Тенеси Вилијамс во режија на Софија Ристевска Петрушева, ќе гостува на фестивалот „Ристо Шишков” во Струмица.Актерската екипа ја сочинуваат Стрезо Стаматовски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ Тодороска и Филип Кипровски.